Caminada rural 20 de març

Dissabte dia 20, els Gaia,vam fer una ruta circular de 8,3km per l'entorn rural de Canovelles. La ruta, guiada per en Xavi Alonso molt ben documentat, ens va portar per camps de conreu, barris, torrents i masies centenàries de Canovelles, la granja La Cleda i per descomptat, la Domus de l'Olivet una construcció medieval del segle XI entre múltiples paisatges rurals encantadors!
Us deixem la crònica feta per la Maria Peña, alumna de 2n d'ESO i participant del Projecte Gaia:

Hola a tots!
Avui, tots els que formem el projecte gaia hem fet una excursió pels voltants de Canovelles. Sabieu que 3/4 de Canovelles està sense edificar? o que moltes de les nostres cases estan datades de fa més de cent anys? És increible adonar-se que les cases que ja formen part de la teva rutina, són unes joies del nostre poble. Avui també ens han acompanyat germans d'alguns i alguns pares. En especial volia donar les gràcies al pare de la Gemma, al Xavi, que ens ha guiat genialment pels voltans de Canovelles: "Ens has sigut de gran ajuda i que ben preparat ho tenies tot. Gràcies de veritat!"
Però quina calor que feia. La següent caminada en cavall o amb bicicleta.
Adéu, i que paseu un bon dia! 


Manifestació Ronda Nord de Canovelles

Aquesta tarda de dijous, s'ha celebrat una manifestació convocada pel Consell Escolar de l’Escola Jacint Verdaguer de Canovelles, en la que es demanava la instal·lació de semàfors a la Ronda Nord. La Ronda Nord és, actualment, un pas habitual dels alumnes del CEIP Jacint Verdaguer i també dels alumnes de l'INS Bellulla.
Durant l'acte s'ha penjat simbòlicament, dels arbres i de les senyalitzacions de la Ronda, semàfors de cartró elaborats per els participants de la manifetsació. 

Us adjuntem unes fotografies de la manifestació.


El Consell Escolar de l'Institut Bellulla s'adhereix a aquesta reinvindicació i es suma a la iniciativa.

Us adjuntem diferents enllaços que recullen l'acte:
Vilaweb
3cat24
VallèsOriental.com
El9nou.cat

Domus de l'Olivet


Aquest dissabte i tancant les activitats del projecte GAIA d'aquest segon trimestre, celebrem una caminada per conèixer diferents indrets de l'entorn de Canovelles, entre els que hi trobem la Domus de l'Olivet, una casa pairal amb torre de guaita. Ens acompanyarà i ens comentarà la ruta, el pare d'una alumna de 3r d'ESO.


Esteu tots convidats a assistir-hi!

Lloc de trobada: Institut Bellulla
Hora de trobada: 9h30
Hora d'arribada: 13h00

ESOF2010: Construccíó d'un forn solar

Els nostres alumnes de 2n BAT B han participat al certamen de vídeo dins del concurs "Què pot fer la ciència per la societat?" de la Fundació Catalana per a la Recerca i l'Innovació, amb una aposta per les energies renovables. Com a escola verda, ens complau aquesta aportació que, sens dubte, duu a una reflexió al voltant de les possibilitats de l'ús d'energies alternatives.




Aquest vídeo ha estat aportat per:

Wilson Medina 2n BAT B (presentador)
Adrian Cruz 2n BAT B (Actor 1)
Lamine Drame 2n BAT B (Actor 2)
Héctor González 2n BAT B (Càmera 2)
Víctor Lluís Domínguez Professor Filosofia (Camera 1)
Álvaro Olea (Muntatge Vídeo)

Volem agrair al Departament de Tecnologia la seva col·laboració sense la qual no hagués estat possible aquest projecte.
També podeu veure aquest video al bloc FILO+BELLULLA del Seminari de Filososfia de l'institut.

Gràcies a tothom.

Matinal Ornitològica Can Moncau a Lliçà d'Amunt

El passat diumenge, el grup dels Gaia, vam participar en una matinal ornitològica organitzada per el GOT (grup ornitològic del Tenes) pels voltants de Can Moncau, a Lliçà d'Amunt. Aquest, es tracta d'un espai amenaçat per la imminent construcció d'un complex comercial i industrial que s'anomenarà "Ciutat Mango" i que anirà gestionat per l'empresa amb el mateix nom.




Us enllacem la crònica de la jornada que han fet al bloc del grup GOT 

Us adjuntem un video gravat i editat per Màrius Gómez, fotògraf de Lliçà d'Amunt, (font: bloc GARUM), on s'hi mostra l'espai agrícola i natural de Can Moncau que es veurà afectat quan es comencin les obres de construcció del polígon industrial i dels comerços:


.