La frase de desembre

UN PERSONATGE ENTRANYABLE EN UNA ÈPOCA DE L'ANY ENTRANYABLE



"...Si buscas lo mas esencial
Si nada mas ambicionar
Mamá naturaleza te lo da ..."

Baloo  ( El libro de la Selva)


I encara que sigui un ós , quanta raó té!!!!

Visita al Parc Eòlic de Rubió

Durant aquestes dues setmanes passades, els grups de 2n d'ESO han visitat el Parc Eòlic de Rubió. Gràcies a que som Escola Verda, aquesta sortida guiada va ser gratuïta i per tant tan sols es va haver de pagar l'autocar.

El parc eòlic de Rubió està format per un total de 50 aerogeneradors. Inicialment, es van instal·lar un total de 33 aerogeneradors que el convertiren en el projecte eòlic més important de Catalunya. 
Aquests aerogeneradors eren capaços de produir energia per a 30.000 llars. El parc eòlic està dins dels termes municipals de Rubió (Anoia) i part dels de Castellfollit del boix (Bages) i Òdena (Anoia). Cap a finals de l'any 2007 es va procedir a la instal·lació de 17 aerogeneradors més, fins arribar al nombre total de 50 que donen al parc una potència instal·lada de 75 MW. Això permet abastir d'electricitat a 50.000 famílies.
Cada aerogenerador mesura 80 metres d'alçada, amb un pes de 195 tones i unes pales de fibra de vidre i polièster de 37 metres. Aquesta gran altura fa que es vegin a desenes de quilòmetres de distància. 
 

Les sortides van anar molt bé i van ajudar a entendre la importància de les energies renovables i sostenibles.