HAS PROVAT MAI...

El Sèsam

No us deixeu enganyar per la seva mida: el sèsam és una llavor formidable en tots els sentits. D’entrada, perquè conté molts nutrients (aminoàcids, greixos, vitamines i minerals), però també perquè tots ells actuen en harmonia i tenen efectes molt beneficiosos sobre l’organisme. Això sí, si no el tritureu abans, poc benefici en traureu.

 

Llavors de sèsam sense torrar
Es creu que és originari de l’Índia –on és el símbol de la immortalitat; per alguna cosa deu ser— i de l’Orient Mitjà. Al Japó i a la Xina és un aliment tradicional per la seva capacitat per enfortir el sistema nerviós, millorar el metabolisme i prevenir diverses malalties, entre elles, l’arteriosclerosi i la hipertensió arterial. La lecitina que conté ajuda a reduir i a controlar els nivells de colesterol. Els seus antioxidants retarden l’envelliment cel·lular, actuen contra fongs i bacteris, tenen un efecte antiparasitari, inhibeixen el desenvolupament de cèl·lules cancerígenes i eliminen radicals lliures.
Si es consumeixen cada dia, ens assegurem una bona quantitat d’antioxidants i de minerals com el fòsfor, el ferro i, molt especialment, magnesi i calci. Per fer-vos-en una idea, les llavors de sèsam són l’aliment que conté més calci després de les algues. En concret, 100 g de sèsam contenen 975 mg de calci, mentre que la llet en conté 119.

El sèsam és, en aquest sentit, un regal de la natura.
Anima't a provar-lo!

Salut!

0 comentaris: