La Papaia


Has provat mai...aquesta fruita?

Els beneficis d'aquesta fruita són coneguts pels habitants de Mèxic i Costa Rica, se la coneix com l'arbre de la bona salut.

Arbre de la papaia
Entre les seves propietats trobem:
  • És font de vitamines i minerals com a magnesi i potassi.
  • Posseeix gran quantitat de vitamina C, la qual cosa la fa beneficiosa per reforçar el sistema immunològic.
  • Molt útil en cas de gastroenteritis, colitis i còlon irritable gràcies al seu efecte suavitzant i antisèptic sobre els intestins.
  • Combat el restrenyiment ja que actua com un laxant suau.
  • Agilitza cicatritzacions externes i internes (per exemple les úlceres gàstriques).
  • Facilita el bronzejat gràcies a que conté gran quantitat de Retinina (facilita l'acció de la Melanina).
Papaia

La papaia es pren sola o s'usa en l'elaboració de diferents receptes per a sucs, granissats o postres.

Anima't a provar-la
Salut!

Projecte Gaia. Video de la sortida

Ja tenim el vídeo de la sortida a Can Partegas on la gent d'Artcervesers ens van ensenyar les seves instal·lacions i ens van explicar el procés d'elaboració de la cervesa artesana. Si el vols veure clica al damunt de la foto

SORTIDA DEL PROJECTE GAIA

COMENCEN LES SORTIDES DEL PROJECTE GAIA.

I ho fem amb una sortida molt interessant.

Combinarem el coneixement de l'entorn, fent una passejadeta pels voltants de Canovelles, amb la visita a la masia de Can Partegàs, actualment dedicada a la producció de cervesa artesana, on ens explicaran el procés d'elaboració de la cervesa.

La sortida és gratuïta per els alumnes del Projecte Gaia i tots els infants que s'apuntin a la sortida.
Pels adults,l'activitat té un cost de 10€ per persona, que inclou un tast de les diferents cerveses que s'elaboren a la planta.

Serà el dissabte 10 de març.
Ens trobarem a l'INS a les 9:30 i sortirem xino-xano cap a la masia caminant, observant l'entorn fins arribar-hi. Tornarem aproximadament a les 13:30h al mateix INS.

Regalèssia

Sabies que...

La regalèssia prové de l'Europa Mediterrània i de l'Àsia Menor? 
Es troba cultivada en molts llocs.
 A la Península Ibèrica es pot trobar sobretot en zones properes al riu Ebre.
Pega dolça

De l'arrel d'aquesta planta se n'extreu la "pega dolça" també anomenada "regalèssia". Aquest n'és l'ús més conegut.

Entre les seves propietats cal destacar:

Arrel de regalèssia

Les antiespasmòdiques i antiinflamatòries de la mucosa gàstrica que ajuda a prevenir o tractar la indigestió, o altres malalties més greus de l'intestí com la colitis ulcerosa o la malaltia de Crhon.

Les antiinflamatòries i suavitzants de les mucoses respiratòries com els mals de coll, la tos, el pit carregat pel refredat, l'asma,etc.
La antivírica que ajuda a combatre l'activitat de diferents virus i la antidepressiva.

S'ha de tenir en compte però que el seu ús prolongat produeix efectes negatius a l'organisme amb augment de la pressió sanguínia (hipertensió arterial), augment del sodi i retenció d'aigua.

En infusions és molt bona. Anima't a provar-la!

Salut!


Us recomanem aquests dos programes divulgatius de TV3 que ens mostren , i ens fan estimar i valorar, la natura i els recursos naturals del nostre país.

Espai Terra, cada dia a les 20:30 a TV3

Els Boscos de Catalunya, els dissabtes a les 20:20 a TV3

I aquest , del Canal 33, que presenta la ciència i els coneixements relacionats amb la física i la química a l’abast de tothom

QUÈQUICOM, 
S’emet els dimecres, a les 21:45, al canal 33

HAS PROVAT MAI...

El Sèsam

No us deixeu enganyar per la seva mida: el sèsam és una llavor formidable en tots els sentits. D’entrada, perquè conté molts nutrients (aminoàcids, greixos, vitamines i minerals), però també perquè tots ells actuen en harmonia i tenen efectes molt beneficiosos sobre l’organisme. Això sí, si no el tritureu abans, poc benefici en traureu.

 

Llavors de sèsam sense torrar
Es creu que és originari de l’Índia –on és el símbol de la immortalitat; per alguna cosa deu ser— i de l’Orient Mitjà. Al Japó i a la Xina és un aliment tradicional per la seva capacitat per enfortir el sistema nerviós, millorar el metabolisme i prevenir diverses malalties, entre elles, l’arteriosclerosi i la hipertensió arterial. La lecitina que conté ajuda a reduir i a controlar els nivells de colesterol. Els seus antioxidants retarden l’envelliment cel·lular, actuen contra fongs i bacteris, tenen un efecte antiparasitari, inhibeixen el desenvolupament de cèl·lules cancerígenes i eliminen radicals lliures.
Si es consumeixen cada dia, ens assegurem una bona quantitat d’antioxidants i de minerals com el fòsfor, el ferro i, molt especialment, magnesi i calci. Per fer-vos-en una idea, les llavors de sèsam són l’aliment que conté més calci després de les algues. En concret, 100 g de sèsam contenen 975 mg de calci, mentre que la llet en conté 119.

El sèsam és, en aquest sentit, un regal de la natura.
Anima't a provar-lo!

Salut!

CONSUM RESPONSABLE

L'últim dijous de desembre, l'institut va canviar la seva rutina diària. Tothom va participar i gaudir d'algun dels tallers i activitats que van omplir les aules de materials diversos, olors, colors i rialles.

Taller de sabó al laboratori

En un dels taller es va fer sabó amb oli reciclat, una manera molt “neta” de tornar a donar-li un ús a l'oli usat.




Mercat d'Intercanvi a la Biblioteca



També va tenir lloc la 
IV edició del Mercat d'Intercanvi.
 
Aquests serien dos exemples de consum responsable que com Escola Verda l'institut fomenta.

Gràcies per participar!