HAS
PROVAT MAI...
El
Sèsam
No
us deixeu enganyar per la seva mida: el sèsam és una llavor
formidable en tots els sentits. D’entrada, perquè conté molts
nutrients (aminoàcids, greixos, vitamines i minerals), però també
perquè tots ells actuen en harmonia i tenen efectes molt
beneficiosos sobre l’organisme. Això sí, si no el tritureu abans,
poc benefici en traureu.
|
Llavors de sèsam sense torrar |
Es
creu que és originari de l’Índia –on és el símbol de la
immortalitat; per alguna cosa deu ser— i de l’Orient Mitjà. Al
Japó i a la Xina és un aliment tradicional per la seva capacitat
per enfortir el sistema nerviós, millorar el metabolisme i prevenir
diverses malalties, entre elles, l’arteriosclerosi i la hipertensió
arterial. La lecitina que conté ajuda a reduir i a controlar els
nivells de colesterol. Els seus antioxidants retarden l’envelliment
cel·lular, actuen contra fongs i bacteris, tenen un efecte
antiparasitari, inhibeixen el desenvolupament de cèl·lules
cancerígenes
i eliminen radicals lliures.
Si
es consumeixen cada dia, ens assegurem una bona quantitat
d’antioxidants i de minerals com el fòsfor, el ferro i, molt
especialment, magnesi i calci. Per fer-vos-en una idea, les llavors
de sèsam són l’aliment que conté més calci després de les
algues. En concret, 100 g de sèsam contenen 975 mg de calci, mentre
que la llet en conté 119.
El
sèsam és, en aquest sentit, un regal de la natura.
Anima't
a provar-lo!
Salut!