Com que Escola Verda també vol dir salut... 

S'inaugura una nova secció sobre plantes medicinals anomenada


Sabies que...?”

Comencem per: 

L'Estèvia, la planta dolça

Sabies que la planta Stevia Rebaudiana és coneguda com "la planta dolça" ja que les seves fulles tenen un gust dolç?
Originària del Paraguai, avui es cultiva a tot el món i és utilitzada pel seu poder edulcorant i per les seves propietats medicinals.

Ús medicinal de l'estèvia 
Estèvia
D'acord amb nombrosos d’estudis i amb l’experiència de centenars de diabètics que l’estan consumint aquí a Catalunya i la resta de l’ Estat, es pot dir ben clar que és una planta que regula el sucre de la sang, que redueix la pressió arterial, que regula l´aparell digestiu en general, actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix greix en persones obeses i és antioxidant i diurètica. És també indicada per la càries dental ja que presenta acció antibacteriana. Recentment s'ha comprovat que millora les funcions cognitives i per tant és indicada en persones que necessiten millorar la memòria, la concentració i l'aprenentatge.

L'estèvia és una planta que per si mateixa desmuntaria el negoci brut de l'aspartam (edulcorant químic artificial i cancerígen) i reduiria en bona part el consum de medicaments i insulines de producció transgènica. Per això no està permesa la seva comercialització.

Josep Pàmies

Fa unes setmanes vaig descobrir aquesta curiosa planta tot parlant amb en Josep Pàmies, l'home que la cultiva a Balaguer al seu hivernacle, i que porta molts anys estudiant les seves múltiples propietats beneficioses.

M'ha semblat interessant compartir-ho amb vosaltres.

Si tu també vols compartir informació sobre alguna planta medicinal que coneguis, t'agradi o tinguis curiositat.... 

Envia un correu a escolaverdabellulla@gmail.com i ho pengem al blog.

Salut!

1 comentaris:

pilar ha dit...

A mi m'aniria bé poder-la utilitzar. Per la meva dieta i per la diabetis de la família.