Com que Escola Verda també vol dir Salut...

S'inaugura també una altra secció, en aquest cas dedicada als aliments i l'alimentació.

Has provat la Quinoa?  

La quinoa, un dels grans més importants dels Andes, és tècnicament la llavor d'una herba, encara que és considerat un gra. Pertany a la família de les quenopodiàcies (com els espinacs) però es compara amb els cereals per la seva composició i la seva forma de menjar-lo.

Les seves propietats
La quinoa és apreciada pel seu alt contingut de proteïnes i per ser una proteïna completa, que conté tots els aminoàcids necessaris per a la construcció de les proteïnes utilitzades pels éssers humans. A diferència dels cereals, la quinoa té una àmplia quantitat de lisina.

La quinoa és una excel·lent font de fibra dietètica tant soluble i com no soluble. També és alta en gran varietat de vitamines i minerals, especialment manganès, magnesi, ferro, coure i fòsfor.

Està lliure de gluten i és fàcil de digerir, molt baixa en l'índex glucèmic, el que significa que manté els nivells de sucre en la sang.

La quinoa és apropiada per a tothom però especialment per als celíacs (persones intolerants al gluten), les persones vegetarianes per la gran quantitat de proteïnes completes, esportistes i dones embarassades, amb més necessitat de proteïnes, minerals i vitamines.

Anima't a provar-la !

Salut